Summer here I come

Summer here I come

6 februari 2020 0 Door Floris

Hoewel er gister nog gestrooid werd, droom ik stiekem al weer een paar maanden vooruit. In gedachten voel ik de warme stralen van de zon alweer op me, heerlijk vind ik dat gevoel. Het liefst zit ik op een terras in de zon met een heerlijk speciaal biertje met daarnaast natuurlijk een uitgebreide borrelplank. Maar als de dagen echt warm worden, kan je mij vinden in, op of bij het water. En daar komt het nadeel van de zomer naar boven: de onzekerheid als je je na een lange winter weer in je badmode moet hijsen.. Hoewel iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier, vergelijk ik mezelf het liefst met bikini modellen. En dan is er zeker nog wat werk aan de winkel voor mijn lichaam daarop lijkt. De dagen worden inmiddels alweer steeds langer, oftewel de zomer is onderweg! Daarom is het ook tijd om dat zomerlichaam op weg te krijgen. In deze blog deel ik mijn tips om voorbereid te zijn op de zomer met jou.

De perfecte workout

In reclames van sportscholen ziet iedereen er altijd erg gelukkig uit. Zonder moeite en altijd maar met een lach op hun gezicht zijn de acteurs aan het sporten. Maar vergeet dit niet, het zijn acteurs. Voor iedereen is het beginnen met sporten zwaar. Hier moet je even doorheen, dat kan ik helaas niet voor je veranderen. Wat je wel kan veranderen, is of je er tenminste plezier aan beleefd. Een zware maar leuke sport hou je natuurlijk veel beter vol dan een zware en niet leuke sport. Gun jezelf daarom even de tijd om verschillende sporten en workouts uit te proberen, er zit vast iets tussen wat jij leuk vindt. Mocht sporten niet zo jou ding zijn, probeer dan bijvoorbeeld eens zumba. Je lichaam is keihard aan het werk, maar door alle leuke deuntjes en stapjes die je moet onthouden vergeet je zo dat je aan het sporten bent!

Je bent wat je eet

Als je dus een gezonder lichaam wil krijgen, ga dan ook gezonder eten. Afhankelijk van je gewicht en je doel, kan je een streng dieet gaan volgen of slechts enkele aanpassingen maken in je voedingspatroon. Pas op met te strenge diëten: je zal tijdelijk gewicht verliezen, maar als je daarna weer gewoon doorgaat met eten zoals je dat nu doet zullen al die kilo’s er zo weer aankomen. Daarom zie ik zelf meer in een aantal kleine permanente aanpassingen maken in je voedingspatroon. Deze zullen namelijk ook een permanent effect hebben. Omdat het kleine aanpassingen zijn zal het misschien lang duren voor je veel gewicht verliest, maar als je nu begint heb je nog lang genoeg tot de zomer en ga jij  vanaf dan altijd summer proof door het leven!