Populaire interieurs van nu

Populaire interieurs van nu

14 november 2019 0 Door Floris

Ieder persoon heeft natuurlijk een eigen soort stijl. De een vindt dit mooi en de ander vindt dat weer mooi. En sommige mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze wel en niet mooi vinden en daar kan je altijd wat hulp bij krijgen door een specialist. Voor komend jaar zijn er een aantal opvallende trends die je kunnen helpen bij het inrichten van je huis. Van donkere bordeaux kleuren aan je muur tot een strakke industriële uitstraling. Kijk goed naar verschillende meubels die je al hebt in je huis, misschien hoef je niet veel aan te passen voor een nieuw interieur. Een nieuwe frisse kleur aan de muur kan al een groot verschil maken. Of juist een hele nieuwe bank en nieuwe accessoires waardoor jou huis weer een opfris beurt krijgt.

Bohemian interieur

Als eerste ga ik het Bohemian interieur met jullie bespreken. De Bohemian stijl is een veelvoorkomende stijl. Je komt het ook erg veel in de modewereld tegen. Qua kleding zie je het veel terug komen door middel van lange, zwierige jurken, gebreide topjes en kleding items met beige en licht bruine tinten. Ook in het interieur van een bohemian stijl zal je veel aardetinten tegen komen, van beige tot roest bruin. Ondanks dat er met zachte kleuren wordt gewerkt zie je af en toe ook wat fellere kleuren terugkomen. Dit gebeurt vaak door middel van verschillende printjes. Veel materialen in een Bohemian interieur zijn gemaakt van stof en zijn vaak gebreid of gehaakt. Van gehaakte vloerkleden tot stoffen tafeltjes.

Industriële interieur

Als eerste is de verlichting bij een industrieel interieur heel belangrijk. Je ziet veel verschillende vloerlampen bij deze stijl. Vloerlampen zorgen voor net dat beetje extra licht bij de zitbank of lichten die bijzondere woonaccessoires in een donkere hoek van de woonkamer op. Naast dat het extra licht oplevert, brengt een stoere vloerlamp ook veel sfeer in de ruimte. Omdat een vloerlamp vaak fors van formaat is, mag je best pronken met een mooie lamp! Een aantal industriële opbouwspots zwart passen ook perfect bij zulke vloerlampen. Opbouwspots zijn ook helemaal trendy en passen helemaal in de industriële stijl. Verschillende stoelen staan bekend om hun robuuste ‘onafgewerkte’ uitstraling. De zitting en rugleuning zijn meestal gemaakt van (kunst)leer. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van rustige kleuren, zoals cognac, grijs en donkerbruin, welke perfect met elkaar te combineren zijn. Het frame van de industriële eetkamerstoel is meestal gemaakt van metaal, welke geborsteld of mat kan zijn. Om de robuuste uitstraling te behouden is dit metaal vaak opgeschuurd of zwart gespoten.