Drie dingen die je als man in je kast moet hebben hangen

Drie dingen die je als man in je kast moet hebben hangen

21 november 2019 0 Door Floris

Sommige basics zijn belangrijk om in je kast te hebben hangen. Omdat je ze 100% zeker een paar keer in je leven (minimaal) nodig gaat hebben. Voor vrouwen is dit vaak geen probleem. Ze houden van shoppen en hebben meer dan genoeg van deze essentiële items in hun kast hangen. Voor mannen is dit vaak wat lastiger. Ze vinden het moeilijk om te bedenken welke items belangrijk zijn en hun kast is vaak minder gevuld dan van een vrouw. Ben jij zo’n man of heb jij zo’n man? Lees dan snel deze blog over welke items jij (voor jezelf of voor je man) moet aanschaffen.

Een goed pak

Allereerst is het belangrijk om een goed pak te hebben. Misschien als je jong bent dat dit nog niet zo belangrijk is, maar vanaf je eerste baan tot aan je pensioen zal je deze kunnen gebruiken. Het is dan ook handig om een paar goede pakken, bij voorkeur in verschillende kleuren, in je kast te hebben. Want één pak elke dag dragen is ook niet heel schoon en goed voor je kleding. Tot slot is het ook een goed idee om één of een paar mooie smokings of rokkostuums in je kast te hebben hangen. Je zal deze namelijk met je werk of voor een andere gala-gelegenheid zeker nodig hebben.

Nette basics

Daarnaast is het een goed idee om wat nette basics te hebben zoals een paar nette broeken, overhemden en truitjes. Dit is handig voor een casual dag op werk, werkafspraken buiten het kantoor, maar ook voor andere nette gelegenheden zoals een verjaardag of uiteten. Het is handig om deze items te kiezen in casual kleuren zodat je ze eindeloos kan combineren. En natuurlijk in goede kwaliteit, zodat je niet elk jaar nieuwe items hoeft aan te schaffen. Als je van winkelen houdt is dat vooral iets om op te letten, haha!

Goede schoenen

Tot slot zijn goede schoenen heel belangrijk. Misschien is dit wel het belangrijkste van allemaal. Want als je een prachtig nette outfit aan hebt maar met afgetrapte sneakers eronder, is het gehele plaatje gelijk verpest. Zorg dus dat je goede schoenen hebt en deze ook goed verzorgd zodat ze netjes blijven. Je kan ze bijvoorbeeld inspuiten en borstelen of poetsen. Als je hier zelf niet zo handig in bent kan je dit het beste bij de schoenmaker doen. Dan weet je zeker dat je dure schoenen niet met een veeg met een borstel verpest worden.