De jungle

De jungle

5 oktober 2019 0 Door Floris

De reis

Samen met mijn familie heb ik een reis door de jungle gemaakt. Op het eiland Sri Lanka. Dit schijnt eens van de mooiste jungles te zijn van de wereld. Op een gewone zonnige dag besloten mijn familie en ik om een reis te boeken naar een land hier ver vandaan. Deze reis hebben wij in de zomer van 2019 gemaakt. Wij wilden niet weer naar het land waar eigenlijk iedere Nederlander heengaat, wij wilden de grens opzoeken. Wij konden geen betere plek bedenken dat het Sinharaja Forest Reserve. Een nieuw avontuur stond ons te wachten. 

De jungle van Sri Lanka

De jungle book is geïnspireerd uit het Sinharaja Forest. Er zijn veel tropische bloemen en overal waar je kijkt is er flora en fauna. Ik heb bloemen gezien die zo mooi waren en die wij nooit in Nederland zouden kunnen vinden. Een ideale plek om helemaal tot rust te komen. Maar een jungle heeft ook zij nadelen. Wij slapen midden in de jungle in een boomhut. De jungle kent natuurlijk ook gevaren.

Zo zijn er muggen en andere insecten die niet goed zijn voor de gezondheid. Om die reden heeft de hele familie een eigen klamboe. Dit helpt de insecten weg te houden ’s nachts.

De nachten

De nachten waren het meest spannend. Het is pikdonker en je hoort allerlei beesten om je heen zwermen. Soms voelde ik een rilling over mijn rug omdat ik dacht dat ik een luipaard hoorde. Gelukkig was het reservaat afgeschermd. Wij konden geen last krijgen van wilde dieren, maar het idee vloog wel door mijn hoofd. Ik ben zelf niet gestoken of gebeten gelukkig. Mijn zus had wel een vervelende steek. Dit kon verder geen kwaad.

Dierenboel

Tijdens de safari door de jungle, stond er op 20 meter afstand een luipaard met een welp. Extra oppassen dus! De moeder is op dit moment extra voorzichtig en kan sneller aanvallen. De safari begeleider had het onder controle, zei die. Wij reden er langzaam voorbij en gelukkig bleven de luipaard en zijn welp rustig zitten. Dit was even spannend!

Het was magisch om te zien hoeveel exotische dieren er leven in dit land. Een safari trip maken in dit land is zeker de moeite waard.

Zonnesteek

Jammer genoeg had de jungle reis niet alleen voordelen maar ook één groot nadeel. Ik liep een zonnesteek op. Ik heb veel momenten moeten rusten waardoor mijn familie nog olifanten heeft kunnen zien. Gelukkig zijn die momenten vastgelegd op een telefoon. Op de terugreis was ik helemaal hersteld en kon ik tijdens de lange vliegreis alle foto’s nog eens bekijken. Eind goed al goed.