De leukste drankspellen voor een vriendenavond

De leukste drankspellen voor een vriendenavond

10 oktober 2019 0 Door Floris

Lange week gehad of juist iets te vieren? Daar moet natuurlijk op gedronken worden en met wie kan dat nou beter dan met je vrienden. Meestal is de vrijdag of zaterdag overal het algemeen natuurlijk een “vriendenavond” maar soms moet je de avond gewoon even iets leuker maken dan dat die normaal gesproken al is. Hoe je dit doet? Met een leuk drankspelletje natuurlijk. In dit blog daarom een aantal leuke drankspellen waarmee jullie een sowieso een ontzettend leuke avond tegemoet gaan.

Beer Pong

Een van de meest bekende drankspellen van dit moment is toch wel Beer Pong. Mocht je nog nooit van Beer Pong hebben gehoord, het spelletje gaat als volgt: men neemt een lange tafel, een aantal plastic bekers of cups, bier of een andere drank en een pingpongballetje. De plastic bekers of cups worden in een piramidevorm neergezet. Aan beide kanten van de tafel gaat iemand staan en omstebeurten proberen ze het pingpongballetje in de plastic beker of cup van de tegenpartij te krijgen. Zit het balletje erin? Dan moet de tegenstander de plastic beker of cup leegdrinken. Je kan wisselen nadat alle bekers op zijn of na een aantal beurten. Om het spel met iedereen te spelen kan er ook voor een rondje om de tafel worden gekozen.

Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot is waarschijnlijk een van de meeste bekende drankspellen met speelbord en zorgt er voor dat er behoorlijk wat gedronken gaat worden. Dit spel is officieel een kinderspel maar is tot drankliefhebbers getransformeerd tot het ideale drankspel. Het spel gaat als volgt: Stef de Stuntpiloot zit in zijn vliegtuigje. Aan vier kanten van het bord zit een soort wipje die Stef de lucht in helpt. Dit moet op tijd doen anders vliegt Stef en een van je muntjes eraf en zul je moeten drinken. Zijn al je muntjes eraf dan heb je verloren en moet je, je hele glas of flesje leegdrinken.

Kingsen of Boten

Ook kun je met een pak kaarten behoorlijk wat kanten op wat betreft de drankspellen. Zo kun je bijvoorbeeld Kingsen (ook bekend ls de Circle of Death) of Boten. Met Kingsen leg je alle speelkaarten in een cirkel en trek je om de beurt een kaart. De cirkel mag nooit verbroken worden anders moet je, je hele glas leegdrinken. Ieder cijfer of plaatje staat voor een eigen opdracht. Zo zijn de kaarten met het getal 7 bijvoorbeeld “Juffen” en de kaarten met de vrouwen “Rise to the Queen”. Bij Boten begin je gaat het om de goede kaarten noemen anders zit je in de boot. Eerst wordt er gevraagd of de kaart die wordt getrokken rood of zwart is. Heb je het fout, dan moet je drinken. Het spel gaat verder met “hoger of lager”, “binnen of buiten” en “schoppen, harten, klaver of ruiten”. Als je hebt verloren kom je in de boot en moet je het spel in je eentje doen. Heb je iets fout dan begin je weer van voor af aan.

Natuurlijk is een drankje op zijn tijd ontzettend leuk en fijn maar het moet niet uit de hand lopen. Dus let een beetje op elkaar en zorg dat het geen avondje comazuipen wordt. Voor de rest veel plezier!